27 januari : Aftrap verkiezingen door de VVD met een bijeenkomst met lijsttrekker Helga Witjes en regionale kandidaten

Het netwerk VVD Liemers – Lingewaard trapt de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de Waterschappen en de Eerste Kamer af op 27 januari

Het netwerk VVD Liemers – Lingewaard trapt de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de Waterschappen en de Eerste Kamer af op 27 januari a.s. in de Ogtent in Duiven. Start is om 16.30 met vrije inloop, het programma start om 17.00 uur.  De VVD-fracties Bemmel, Montferland, Westervoort en Zevenaar zijn onderdeel van het netwerk dat regionale taken uitvoert. De ondersteuning van deze belangrijke verkiezingen is daar één van.

Gemeente Lingewaard, Duiven, Montferland, Westervoort, Zevenaar – 16 januari, 2023. Vrijdag 27 januari a.s. organiseert VVD Netwerk Liemers – Lingewaard de aftrap van de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de Waterschappen en de Eerste Kamer. Tijdens deze bijeenkomst zullen alle lokale kandidaten in de gemeenten Bemmel, Montferland, Westervoort en Zevenaar in de gelegenheid gesteld worden zich voor te stellen. Bij de borrel kunnen alle bezoekers de kandidaten aanspreken en hun individuele vragen stellen.

Daarnaast zal de lijsttrekker van de VVD voor de provincie Gelderland, Helga Witjes, aanwezig zijn. In een spannende vragenronde kunnen de bezoekers in de zaal hun vragen kwijt aan Helga. Hiermee kunnen de gasten een eerste indruk krijgen waar de VVD voor staat in de provincie Gelderland. Een goede voorbereiding op de verkiezingen van 15 maart 2023. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in de Ogtent in Duiven. De inloop is vanaf 16.30.

Zoals bekend kiezen de Provinciale Staten de nieuwe leden voor de Eerste Kamer. Om ook een groot draagvlak te krijgen voor de besluiten van de Tweede Kamer zijn deze verkiezingen, net als elke andere, van groot belang. Door de toenemende waterproblematiek neemt het belang van de Waterschap verkiezingen ook steeds verder toe.

Natuurlijk is onze actieve lijsttrekker ook aanwezig en hopen we jullie volgende week te kunnen laten weten wie vanuit Den-Haag aansluit.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.30 uur vrije inloop

17.00 uur opening Netwerk Liemers – Lingewaard voorzitter Mathieu van Engen

17.10 uur voorstelronde PS en WS-kandidaten uit ons netwerk

17.30 uur interview lijsttrekker VVD Provincie Helga Witjes

[17.45 uur interview afgevaardigde Den Haag Eric Haverkort]

18.00 uur vrije vragen interactie met aanwezige kandidaten en publiek

 Aan het einde van deze bijeenkomst verhuizen we naar het “café de brouwer”, in dezelfde locatie, waar we gezellig en informeel met alle aanwezigen in gesprek gaan.

Bij deze bijeenkomst zijn zowel de VVD leden van de desbetreffende gemeentes welkom als ook alle anderen geïnteresseerden. We rekenen op een grote belangstelling en een levendig debat. In verband met de aantallen graag vooraf aanmelden op e-mailadres info@liemers-lingewaard.vvd.nl. Contactpersoon: Anouk de Valois, 06-18940182.


Netwerk VVD Liemers – Lingewaard

De VVD is een landelijke partij. Het land is verdeeld in regio’s, deze zijn onderverdeeld in lokale netwerken voor een of meerdere gemeenten. De lokale netwerken zijn het eerste aanspreekpunt voor de leden in hun directe omgeving. Daarnaast is het netwerk verantwoordelijk voor enkele bestuurlijke regionale taken. De VVD-fracties van de gemeenten Lingewaard, Montferland, Westervoort en Zevenaar zijn verenigd in het Netwerk Liemers – Lingewaard.

De VVD Westervoort is een afdeling die in de coalitie zit en bestaat uit 3 raadsleden en 3 fractie assistenten.

Vanuit deze afdeling van de VVD zijn wij op zoek naar nieuwe aanwas voor een bestuursfunctie in het lokale netwerk Liemers-Lingewaard, maar ook binnen de fractie.

Graag gaan wij in gesprek met inwoners die ons dorp een warm hart toedragen en een bijdrage willen leveren aan onze woonomgeving, het welzijn van onze burgers en aan de vele nieuwe ontwikkelingen en beleidsopgaves die voor ons liggen.

Dit alles natuurlijk vanuit het liberale gedachtengoed, waar vrijheid en democratie in verankerd zit.

Contactpersoon: Roderick ten Kortenaar, mob.06 571 63 708