Voorkom verloedering openbare ruimte

Voorkom verloedering openbare ruimte

De openbare ruimte in Westervoort dreigt te verloederen.

Steeds meer zien we de openbare ruimte in onze gemeente achteruitgaan. Dit heeft verschillende oorzaken, zoals matig en achterstallig onderhoud, parkeerproblematiek, zwerfafval en hondenpoep, gemeentelijke eigendommen die niet heel of schoon zijn, leegstaande winkelpanden, dicht geplaveide tuinen.

 

Veel zaken vinden hun bron in het gedrag van mensen zelf, bewust en onbewust, maar zeker niet alle!

Sommige problemen vinden hun oorzaak in het bewust worden van de impact die bepaalde handelingen rondom onze eigen omgeving hebben, op het totale beeld van de openbare ruimte en de beleving van anderen hierbij.

De inrichting van (voor)tuinen, verkeerd parkeren, het niet opruimen van hondenpoep, zijn daar slechts een paar voorbeelden van.

 

Zoals gezegd, is verloedering niet alleen te herleiden naar de burgers zelf. Tijden veranderen en daarmee ook zaken als zorgen voor voldoende parkeerplaatsen, adequaat toezicht en handhaving, de zorg voor een goede infrastructuur, het voorkomen van leegstand.

Het klimaat vraag anders bouwen en anders (her)inrichten en wel toekomst gericht.

De gemeente is hiervoor verantwoordelijk en kan hier invloed op uitoefenen, evenals een goed beheer en onderhoud van al haar eigendommen (assets) in de openbare ruimte.

Eigendommen die heel en schoon dienen te zijn; een schone en veilige omgeving nodigt anderen ook uit hieraan mee te willen werken!

De VVD Westervoort wil meer aandacht hiervoor, door in samenwerking met bewoners en/of wijkraden initiatief voorstellen te doen, door onder andere kritisch naar nieuwe en bestaande bestemmingsplannen te kijken. De naderende nieuwe Omgevingswet vereist een Omgevingsplan, een mooie gelegenheid om hiermee aan de slag te gaan!

Stem 16 maart  op de VVD  kieslijst 2, kandidaat  5  Hanneke Schrage