Nieuws van fractievoorzitter aan leden

EEN BERICHT VAN DE FRACTIEVOORZITTER

Beste Westervoortse VVD-leden,

Graag begin ik met u het allerbeste wensen in de moeilijke tijd! Zoals premier Rutte al zei: als wij samen blijven, elkaar helpen waar mogelijk en goed op elkaar letten komen wij hier sterker uit.

Zoals ik net al zei: een gevoel van saamhorigheid is in deze tijd sterk aanwezig in de samenleving. Zo ook in ons mooie Westervoort. Wellicht heeft u al gezien dat wij een motie hebben ingediend om te zorgen dat ondernemers uitstel van betaling krijgen voor de lokale belastingen. Ik verwijs u in dit kader naar het artikel van Omroep Gelderland ( klik hier).

Wij, als Westervoortse VVD-fractie, zijn van mening dat wij hiermee niet voldoende hebben gedaan. Het kan zijn dat u in de media heeft vernomen dat de Nederlandse voedselbanken kampen met grote tekorten. Het is om die reden dat wij op dit moment inventariseren of wij als fractie of u als gewaardeerd lid thuis nog iets heeft staan wat u eventueel kunt missen. Dit kan bijvoorbeeld een pak rijst zijn, maar ook een financiĆ«le bijdrage. Met een dergelijke bijdrage zullen wij als fractie boodschappen doen, waarna wij deze boodschappen over zullen dragen aan de voedselbank. Dit neemt niet weg dat ik uiteraard niet in uw portemonnee kan en wil kijken. Het is om die reden dat wij u vragen om zelf een afweging te maken. Kunt u iets missen? Graag. Kunt u op dit moment, in deze tijd, niets missen? Ook prima. De wetenschap dat u als lid achter dit plan staat is voor ons al een flinke zet in de rug. Wanneer u bereid bent iets te doneren, dan wil ik u vragen contact met mij op te nemen via mijn e-mailadres. Wilt u financieel bijdragen? Dan kunt u dit overmaken op de rekening van de VVD Westervoort (NL43ABNA0535848544) onder vermelding van 'bijdrage actie VVD Westervoort', ten name van ABN Amro bestuursrekening. 

Tot slot wil ik u nog even bijpraten over de wijze waarop de democratie op dit moment ingevuld wordt. Maandag a.s. (30 maart 2020) heb ik als fractievoorzitter via een videoverbinding overleg met de burgemeester en de fractievoorzitters van de andere politieke partijen. Wij zullen erop inzetten om in deze moeilijke tijd de democratie zo goed mogelijk vorm te geven. Op welke wijze dit zal geschieden, is helaas nog niet duidelijk. Zodra hier meer duidelijkheid over is zal ik u via onze website hierover informeren. 

Er rest mij niets anders dan u en uw familie in deze bizarre tijd het beste te wensen. Ik hoop dat u gezond blijft. Mocht u een eigen bedrijf hebben, dan hoop ik dat uw bedrijf deze crisis goed doorstaat. Mocht u over welk onderwerp dan ook vragen hebben, dan ben ik uiteraard te allen tijde graag bereid die voor u te beantwoorden. U kunt mij bereiken via rodericktenkortenaar@vvdwestervoort.nl of via het mobiele telefoonnummer 06-57 16 37 08. 

Ik hoor heel graag van u!



Met vriendelijke groet,


Roderick S.F. ten Kortenaar
Fractievoorzitter VVD-Westervoort