Joop van Weelden

Sinds 1982 woonachtig in Westervoort.

 

Na vijf jaar Rabobank en ruim vijfendertig jaar bij Defensie te hebben gewerkt, ben ik op 1 juli 2014 met functioneel leeftijdsontslag gegaan. In september 2016 heb ik mij aangemeld bij de VVD, omdat ik al heel lang geïnteresseerd was in de (plaatselijke) politiek. Vanaf december 2016 ben ik commissielid van de Commissie Samenleving & Bestuur en plaatsvervangend lid van de Commissie Ruimte & Financiën.

Voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022, wil ik als "ambassadeur" binnen mijn eigen wijk zichtbaar zijn. Voor mij betekent dit ik de wijk "de Broeklanden" wil vertegenwoordigen. Afgelopen jaren heb ik met veel bewoners gesproken over de problemen die zich in deze wijk voordoen. Behalve enkele bemiddelingspogingen tussen Gemeente en buurtbewoners over aankoop van Gemeentegrond heb ik, door veel met mensen te praten, een beter en prettiger buurtsfeer gecreëerd. Door aan te geven wat bewoners zelf kunnen doen en regelen met de gemeente, hebben zij zelf bijvoorbeeld de overlast kunnen verminderen van fietsers en bromfietsen/scooters door fietshekken (sluizen) te laten plaatsen op voetpaden waar zich gevaarlijke situaties voordeden. Ook houd ik nauwlettend de bouwplannen van de Gemeente in de gaten over de voormalige school "de Flierefluiter". Hier voorzie ik bij de bouw van appartementen, nog meer parkeeroverlast en minder privacy voor de huidige buurtbewoners. Ook heb ik een signalerende functie naar de gemeente met betrekking tot de groenvoorziening in de wijk. Daar waar het openbaar groen niet goed meer was zijn nieuwe planten en struiken geplaatst. Ook zoek ik naar een oplossing voor het zwerfvuil, hetgeen een doorn in het oog is van vele wijkbewoners. Samen gaan we voor leefbaarheid en voorkomen de verloedering onze wijk.

Allemaal zaken waar we samen iets aan kunnen doen om een aangenaam woon- en leefklimaat te kunnen behouden of te creëren. Loopt u tegen problemen, ergernissen aan of heeft u wensen m.b.t. groenvoorziening, veiligheid, wonen of andere zaken? Dan kunt u mij mailen zodat we samen naar een oplossing zoeken.

Om zo veel mogelijk voor u en onze wijk te kunnen betekenen, heb ik natuurlijk uw stem nodig. Ik roep u daarom op om op 16 maart 2022 te gaan stemmen, laat uw stem niet verloren gaan!

Joopvanweelden@VVDWestervoort.nl